Kom godt i gang med  den økologiske køkkenhave.

Drømmer du om at dyrke dine egne friske grøntsager, men har svært ved komme i gang, så er dette kursus lige noget for dig.
 
Målgruppe
Kurset henvender sig til nybegyndere, der ønsker at dyrke økologiske grøntsager og prøve lykken ved at trække egne gulerødder op af jorden og servere for familien.

Formål
Kursets formål er at give grundlæggende viden om økologisk dyrkning, hvordan man kommer i gang og gennemfører dyrkningen, samt erfaringsudveksling.
  
Kurset er bygget op med teori 4 torsdage i januar/februar 2024 kl. 19-21 på KUC, Ågade 27 i Kolding.
Og de, der har lyst, kan fortsætte i den praktiske del i Gardenhood i Geografisk Have hver tirsdag kl. 17-19 fra april til august 2024.

Første kursusgang (18. januar 2024) handler om økologiens grundlag og hvorfor dyrker vi økologisk: klima, miljø, giftfrie fødevarer og biologisk mangfoldighed.
Vi kommer ind på, at jord er det vigtigste vi har.
Om jordbehandling og forbedring.
Det handler om fremstilling af kompost, dyregødning og grøntgødning.

 anden kursusgang (25. januar 2024) handler det om dyrkning af grøntsager, om blandingskultur, sædskifte og plantefamiliernes betydning. Vi laver en dyrkningsplan for de mest almindelige grøntsager, med sædskifte og blandingskultur. Vi ser på så- og plantekalender, og om hvordan man får succes som nybegynder.

Tredje kursusgang (1.februar 2024) handler om hvordan man kan øge biodiversiteten i sin egen have ved selv små tiltag, der giver flere levesteder for de små væsner og mere vild med vilje. Økologisk - biologisk plantebeskyttelse. De værste skadevoldere i haven og naturens egne beskyttelsesmetoder.

Fjerde kursusgang (8. februar 2024) handler om muligheder for dyrkning i drivhus. Om forkultivering af udplantningsplanter i mistbænk og vindueskarm. Vi genbesøger så- og plantekalenderen. Vi taler om frøsamling, frøbytte og frøkøb. Gardenhood præsenteres.

Pris
Kurset er gratis, men medbring evt. selv drikkelse og/eller en snack.
  
Arrangør: Landsforeningen Praktisk Økologi´s havenetværk i Kolding i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Geografisk have. 

Tilmelding:
Send en mail -
Mailadresse: jette.vangslev@gmail.com
 
eller
SMS til 24201062